Theo Anghel

Writer

Bine ai venit pe theoanghel.com!

M-am născut la București, dar am fost crescută de bunici, la țară, loc care mi-a deschis apetitul pentru fantastic. Era locul unde puteam oricând să dau nas în nas cu strigoi sau iele vrăjite.
Am debutat în 2014, și de atunci am adunat în portofoliu un număr de 14 cărți.
Seria Am murit, din fericire - 5 volume
Păcatele fiului - 4 volume
Regatul inocenților - 3 volume (până acum; vol. 4 este în curs de scriere)
Rochia aurie
Bărbat de casă

Contact mail: author@theoanghel.com

Writing

Sunt matinală, iar asta înseamnă că inspirația mea e la cote maxime în prima parte a zilei. Un loc anume unde să fac asta nu am. Scriu și în pat, și în bucătărie 🙂

Reading

Citesc orice bine scris. Într-o carte caut și acțiunea, dar și extazul pe care o frază bine șlefuită o dă cititorului. Nu rezonez deloc cu o scriitură dacă nu le îmbină armonios pe ambele.

Influences

Marii scriitori care mi-au influențat stilul au fost, pe rând: Alexandre Dumas, Jane Asten, Charlotte Brontë, J. R. R. Tolkien, George Martin. Îi iubesc pe fiecare în parte, pentru că mi-au hrănit nevoi distincte în ceea ce privește gustul pentru literatură.

Personal

Sunt căsătorită și îndrăgostită de soțul meu. Împreună avem un fiu pasionat de robotică, mașini și tot ce are legătură cu ele, de la proiectare a motoarelor, până la formă și aerodinamică. Nu știu cu cine seamănă 🙂

Hobby

V-ar mira foarte tare să aflați că, într-o vreme, eram pasionată de creația vestimentară? Am făcut haine la comandă și, cu siguranță, în dulapurile unor doamne mai sunt și acum unele create de mine.

Quantum

Editez manuscrise și fac grafică. Sunt foarte pretențioasă și nu de puține ori mi s-a spus că sunt un tiran imposibil de mulțumit când e vorba de forma și conținutul literar pe care cărțile Quantum trebuie le aibă în final.
bucuresti-fm

Theo Anghel - un nume cu rezonanță, un nume de autor de top în genul fantasy.

literaturapetocuri.ro
  • 2014 - Finalist Concurs de debut Adenium
  • 2017 - Gaudeamus Book Fair Celebration
  • 2019 - The best romanian contemporary fantasy writer