Theo Anghel s-a născut la București.
Scrie încă din copilărie, când inventa pe caiete tip II, sub influenta lui Alexandre Dumas tatăl, povești cu muschetari.
Cititorii săi, pe vremea aceea, erau câțiva colegi de clasă care ferfenițeau caietele trecându-le de la unul la altul. În domeniul literar a activat multă vreme ca editor pe diferite site-uri literare, scriind în continuare, dar păstrând manuscrisele în sertar.
A ajuns să-și dorească să publice după ce a început să posteze pe un blog fragmente din ceea ce avea să devină romanul Rochia aurie, iar cititorii ce dezbăteau subiectul acestei cărți s-au dovedit extrem de pasionali în comentariile lor.
Totuși, prima carte publicată nu a fost Rochia aurie, ci Întoarcerea, primul volum din seria Am murit, din fericire. Volumul a fost nominalizat la un concurs de debut printre primele zece din câteva sute și, în 2014, a apărut pe hârtie. Deși acest volum a fost scris ca un roman de sine stătător, succesul uluitor pe care l-a avut a dus la scrierea celui de-al doilea, Chaos. Efectul a fost că fanii autoarei nu și-au dorit și nici n-au acceptat ca povestea personajelor lor favorite să se încheie aici, așa că al treilea volum,
Dincolo, a venit să întregească seria.
În mod firesc, au apărut volumele Purgatorio și Diabolic, ultimul având în jur de 500 de pagini. Această serie a atras atenția mass mediei, așa că autoarea a fost invitată de mai multe ori să vorbească despre cărțile sale în emisiuni cu audiență.
 
„Seria Am murit, din fericire – un crescendo al fascinației!”
literaturapetocuri.ro

Lansarea volumului Purgatorio, al patrulea din seria Am murit, din fericire
GAUDEAMUS 2016, stand București FM

În anul 2016, Theo Anghel a fost celebrat ca unul dintre autorii aflați pe val la Târgul Internațional de carte Gaudeamus, chiar de către organizator, Radio România.
În aprilie 2018, Theo Anghel a lansat primul volum din seria Păcatele fiului, care a urmat traiectoria succesului fulminant al primei serii. În prezent, seria are 4 volume.
Succesul acestei cărți i-a determinat pe revieweri să declare că Theo Anghel este cea mai bună scriitoare de literatură fantasy contemporană.
 
„Nu știu alții cum sunt 🙂 dar asupra mea cărțile scrise de Theo au același efect pe care-l are George R. R. Martin sau, în copilărie, Jules Verne.”
 
„Theo Anghel – după mine cea mai tare autoare de literatură fantasy din România.”
alex.burlacu.org
 
„Cea mai bună scriitoare de fantasy din România.”
rândurilevei.ro
 
„Dacă, în general, cărțile oferă rolul de observator, Theo Anghel construiește lumi în care cititorul devine musafir cu dreptul deplin de a trăi și simți totul.”
literaturapetocuri.ro

Foto: București FM

Referințe